« terug naar vorige pagina

Medische gegevens delen

Waarom wisselen we medische gegevens uit?
Een ziekte, blessure of ongeval komt vaak onverwacht. U kunt daardoor zomaar terechtkomen in de spreekkamer van een onbekende arts, bij een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener (zoals huisarts of apotheek) snel en gemakkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Een arts kan bijvoorbeeld zien welke medicijnen u gebruikt of waarvoor u allergisch bent. Zo krijgt u direct de juiste zorg. Daarom willen huisartsen, apotheken en op termijn ook ziekenhuizen graag medische gegevens met elkaar delen. Hierdoor krijgen we een completer beeld van uw medische situatie.

Alleen na uw toestemming
De Zorginfrastructuur, een beveiligd netwerk voor zorgverleners, zorgt voor snelle en juiste uitwisseling van de informatie. De verantwoordelijkheid voor dit netwerk is in handen van de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (VZVZ). Wij stellen uw medische gegevens alleen via de Zorginfrastructuur beschikbaar als u ons toestemming geeft.

Uw toestemming geven
Vindt u het belangrijk dat andere zorgverleners u zo goed mogelijk helpen? De eenvoudigste manier om uw toestemming te registreren is via de website www.ikgeeftoestemming.nl. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Wilt of kunt u dit niet, vul dan het toestemmingsformulier in. U kunt het formulier bij uw eerstkomende bezoek aan onze praktijk meenemen. Opsturen kan natuurlijk ook.

Vragen?
Wilt u eerst meer informatie, bijvoorbeeld over hoe uw privacy wordt gegarandeerd? U kunt met vragen bij ons terecht. Ook kunt u de website www.vzvz.nl raadplegen.